امداد خودرو کرمانشاه
امداد خودرو پارسیان غرب

نمایندگی تعمیرات مزدا در کرمانشاه

برچسب های مقاله نمایندگی تعمیرات مزدا در کرمانشاه

ماشین مزدا 3

آنچه ما آنرا به عنوان نسخه جدید یا به اصطلاح New مزدا 3 میشناسیم، در واقع نسل دوم از این سری محسوب میشود که سالها پیش از دور خارج شده و جای خود را به نسل سوم و سپس چهارم سپرده است. البته گروه بهمن قبلاً با جایگزین کردن نسل اول مزدا 3 بجای مدل از رده خارج 323 و پس از آن عرضه نسخه نیو، اثبات کرد که اراده و توان عرضه خودروهای روز را دارد، اما صد حیف که محدودیت‌های داخلی از یک طرف و فشارهای خارجی از طرف دیگر دست به دست هم دادند تا این روند ادامه پیدا نکند و در نهایت بجای جایگزینی مزدا3 با نسل‌های جدیدتر، شاهد حذف این ماشین محبوب از خط تولید خودروساز وطنی باشیم. این نسل از مزدا3، حدود ده سال (1389 الی 1398 شمسی) میهمان گروه بهمن بود و در طول این زمان توانست همیشه به عنوان یکی از محبوب‌ترین و قابل اعتمادترین سدان‌های رده قیمتی خود مطرح باشد و حتی در برابر رقبای جدیدتر وارداتی عرضه اندام نماید. البته درست است که محدودیت‌های بازار خودرویی کشورمان در حفظ محبوبیت این ماشین تاثیر داشته‌اند اما بی انصافی است که تمامی موفقیت‌های مزدا 3 را به گردن شرایط خاص حاکم بر بازار بیندازیم و از نکات مثبت غیر قابل انکار این خودرو غافل شویم.

طراحی مزدا 3

شاید در ابتدای عرضه مزدا3 جدید به بازار، بسیاری طراحی این مدل را کاملاً معمولی و مشابه با سایر محصولات هم‌دوره‌اش تصور میکردند، اما با گذشت زمان و دموده شدن انواع و اقسام رقبا در گذر زمان، مشخص شد که طراحان این محصول با تفکرات آینده نگرانه دست به قلم شده بودند. البته درست است که نسل دوم مزدا 3، در قیاس با خودروهای امروزی (از جمله نسخه روز خودش) خودرویی قدیمی محسوب میشود اما همین که توانسته در کنار خودروهای جدیدتر از خود نظیر کیا سراتو YD (حداقل مدل قبل از فیس لیفت) همچنان وجهه‌اش را حفظ نماید کار بزرگی انجام داده. طرحی این مدل بر پایه خطوط مواج و سیال قرار دارد اما رعایت اصل سادگی و هماهنگی میان اجزا باعث شده که طرح نهایی ماندگارتر از برخی از رقبا از کار درآید. نکته جالب این است که مزدا 3 جدید در طول ده سال عرضه در کشورمان کمترین میزان تغییرات ظاهری را تجربه نموده و به غیر از موارد جزئی نظیر تغییر شکل مه‌شکن‌های جلو، محل قرارگیری مه‌شکن عقب، رینگ‌های جدید و مواردی از این دست، تفاوت ظاهری چندانی به خود ندیده است.

بررسی مزدا 3

مزدا 3 نیو یک سدان کامپکت است که در کنار خصلت‌های خانوادگی، جاذبه‌های اسپرت بسیار خوبی هم به شما ارائه میکند. البته کمبود جای پا در قسمت عقب باعث شده که این ماشین برای خانواده‌های پرجمعیت شرایط ایده‌آلی نداشته باشد اما خانواده‌های جوان مشکلی با این قضیه نخواهند داشت و در عوض میتوانند از ویژگی‌های مثبت پرشمار ماشین نظیر: طراحی مناسب، ارگونومی مطلوب، فرمان نرم، گیربکس هوشمند و قدرت و کشش کافی لذت برند. تازه با توجه به ایمنی بالا، میشود با خیال آسوده اعضا خانواده را به کابین مزدا 3 دعوت نمود. البته در این بین مشکلاتی نظیر ارتفاع کم شاسی از سطح زمین "که گاه باعث برخورد کف خودرو با رمپ‌ها و دست‌اندازهای غیرمعمول میشود" و همچنین سواری نسبتاً خشک ماشین میتوانند آزاردهنده باشند، هرچند در تیپ 4 بدلیل افزایش چند سانتی‌متری ارتفاع شاسی این مشکلات مقداری کمرنگ‌تر شده‌اند. اما شاید علت اصلی محبوبیت مزدا3 در خصلت‌های اسپرت ماشین نهفته باشد. البته تصور نکنید با خودرویی بی‌رقیب در شتاب و سرعت طرف هستیم، اما قدرت کافی موتور و هماهنگی عالی آن با گیربکس در کنار فرمان‌پذیری مطلوب و هندلینگ مثال‌زدنی مزدا3 باعث شده که لذت رانندگی با این اتومبیل از بسیاری از رقبای این رده بالاتر باشد. جدا از این موارد نسخه فول مزدا3 (یا همان تیپ 4) از نظر سطح آپشن هم محصول نسبتاً کاملی به حساب می‌آید و در قیاس با امثال سراتو آپشنال سایپا، گزینه‌های بیشتری در اختیارمان قرار خواهد داد؛ هرچند نباید از یاد برد که مزدا3 با توجه به سال طراحی کمبودهایی هم در بخش آپشن دارد و نمیتواند با برخی از خودروهای امروزی چینی (هم‌قیمت) در بحث امکانات برابری کند.

داخل مزدا 3

با ورود به داخل کابین مزدا 3 جدید با فضایی شیک و صمیمی روبرو میشویم که هنوز هم بعد از گذشت سالها زیبا به نظر میرسد. البته ممکن است با لمس قطعات احساس کنید که کیفیت متریال مورد استفاده با سطح ایده‌آل فاصله دارد اما به شما اطمینان میدهم که این قطعات دوام بسیار خوبی دارند و به این زودی دچار خرابی یا سر و صدای اضافه نخواهند شد. ارگونومی صندلی‌ها و ادوات نیز مناسب است و به غیر از محدودیت فضای پا برای سرنشینان پشتی، مشکل دیگری در داخل اتاق دیده نمیشود. همچنین فضای صندوق عقب هم به نسبت رقبای این رده نمره متوسط یا کمی بالاتر از متوسط را به دست می‌آورد، به زبان دیگر مزدا3 بزرگ‌ترین محفظه صندوق را در میان رقبای این سگمنت ندارد اما بواسطه طراحی خوب اهرم‌های درب صندوق و دهانه ورودی مناسب، میتواند فضای کارآمدی در اختیارتان قرار دهند که برای استفاده‌هایی معمول کافی به نظر میرسد.

مشخصات مزدا 3

زیر کاپوت مزدا 3 یک پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپ به حجم دو لیتر قرار گرفته که قادر است در بهترین حالت 147 اسب‌بخار قدرت و 187 نیوتن‌متر گشتاور تولید نماید. این اعداد برای یک پیشرانه تنفس طبیعی قابل قبول به نظر میرسند

بخصوص که موتورهای اتمسفریک دردسرهای انواع توربو را هم به شما تحمیل نخواهند کرد. نکته مثبت دیگر این است که مزدا در بحث استهلاک خودرو خوش‌نام و قابل اعتمادی محسوب میشود و در نتیجه بخشی از گرانی لوازم یدکی خود را بواسطه طول عمر بالاتر قطعات جبران خواهد نمود.

وظیفه انتقال قدرت این سدان ژاپنی هم بر عهده یک جعبه‌دنده 5 سرعته اتوماتیک قرار گرفته که هرچند در قیاس با انواع 6 سرعته و یا دوکلاچه امروزی مقداری قدیمی به نظر می‌رسد اما بدلیل هوش و سرعت و دقت کافی میتواند شما را راضی نگاه دارد.

همچنین قابلیت ورود به محدوده ردلاین در مود رانندگی اسپرت باعث شده که مزدا3 با همین جعبه دنده نسبتاً قدیمی به شتاب رسمی 9.2 ثانیه‌ای دست یابد که از بسیاری از رقبای 2 لیتری تنفس طبیعی نظیر هیوندای الانترا یا محصولات 1.5 لیتری توربو مثل چری آریزو 6 سریعتر است.

البته بد نیست اشاره کنیم که مزدا3 چالاک‌ترین خودرو این رده قیمتی به حساب نمی‌آید و در برابر امثال پژو 2008 و سیتروئن C3 (هرچند از سگمنت‌های متفاوتی هستند) شکست خواهد خورد.

از دیگر ویژگی‌های فنی مزدا3 میتوان به سیستم تعلیق مولتی لینک عقب اشاره کرد که این مجموعه با پیچیدگی فنی بالاتر نسبت به انواع یکپارچه، به پایداری بهتر اتومبیل در پیچ‌های تند یاری میرساند، البته اینجا موارد دیگری مثل مرکز ثقل پایین و خشک بودن سیستم تعلیق هم در بهبود هندلینگ ماشین تاثیرگذار بوده‌اند.

در واقع مزدا برای دستیابی به هندلینگ عالی، بخشی از کیفیت سواری و راحتی اتاق را فدا کرده است. البته بد نیست اشاره کنیم در تیپ 4 سیستم تعلیق مزدا3 موردبازنگری و اصلاحات قرار گرفته و با افزایش حدود 4 سانتی‌متری ارتفاع بخشی از مشکلاتش را (بویژه در خصوص تماس کف خودرو با سرعت‌گیرها) کمرنگ نموده است، اما در هر صورت همچنان نمیتوان از مزدا3 به عنوان یک خودرو راحت مثل تویوتا کرولا یاد کرد.

همچنین مزدا 3 جدید با مصرف سوخت رسمی 7.6 لیتر در هر صد کیلومتر برای رانندگی ترکیبی، که البته در عمل مقداری بیشتر میشود، عملکرد متوسطی از خود نشان داده که برای خودرویی با تکنولوژی بیش از یک دهه قبل قابل قبول است.راستی در سالهای 92 و 93 تعداد کمی از نسخه‌های 1.6 لیتری دنده‌ای مزدا3 با قیمت ارزانتر و آپشن‌های حداقلی روانه بازار شدند اما عرضه آنها بدلیل عدم استقبال، خیلی زود متوقف گردید.

امکانات و تجهیزات مزدا 3

گروه بهمن مزدا3 را در نسخه‌های متفاوتی از نظر سطح آپشن به بازار عرضه نموده که آخرین و مجهز‌ترین آن یعنی تیپ 4 از امکانات خوبی نظیر: سیستم روشنایی جلو مجهز به سنسور نور، تنظیم ارتفاع اتوماتیک چراغهای جلو بهمراه سیستم گردش در پیچ‌ها، چراغشور، سامانه ورود و استارت بدون کلید، نمایشگر چند منظوره لمسی مجهز به رهیاب ماهواره‌ای، دوربین دید عقب و سنسورهای پارک، کروز کنترل، سانروف برقی

سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با امکان تنظیم مجزا برای سرنشینان جلو، صندلی‌های چرمی، گرمکن صندلی‌های جلو، تنظیمات برقی صندلی راننده، سنسور باران یا همان برف‌پاک‌کن هوشمند، آینه‌های جانبی تاشو برقی، آینه وسط الکتروکرومیک، فرمان الکتروهیدرولیک با روکش چرم و کلیدهای کنترلی و شیفترهای تعویض دنده بهره میبرد که شاید در مقایسه با برخی از خودروهای روز چینی کامل نباشد اما همچنان راضی کننده است.

در بحث ایمنی هم وجود سیستم‌های ترمز و پایداری شامل ABS,EBD,TRC,DSC,BA، در کنار 6 عدد کیسه هوا و 5 ستاره موسسه Euro-NCAP نشان از امنیت قابل قبول این محصول دارند.

بخصوص که رقیب مستقیم مزدا3 یعنی کیا سراتو سایپا فاقد ESP و ایربگ های جانبی و پرده‌ای است و در کمال تعجب از ترمزهای عقب کاسه‌ای بجای مدل دیسکی استفاده میکند و در این بخش قافیه را به رقیب خود می‌بازد.

رقبای مزدا 3 در بازار

شاید بتوان مهم‌ترین رقیب مزدا3 را کیا سراتو سایپا معرفی کرد؛ خودرویی با قیمت مناسب‌تر، سواری مقداری نرم‌تر، فضای پای سرنشین عقب بیشتر و قطعات یدکی ارزانتر که از بسیاری جهات میتواند انتخاب معقولانه‌ای به نظر برسد؛ اما با دقت به برگ‌های برنده مزدا3 نظیر: آپشن‌های رفاهی و بخصوص ایمنی بیشتر، هندلینگ برتر و کیفیت بالاتر متوجه میشویم که قیمت گرانتر مزدا3 هم به نوعی توجیه منطقی دارد.

البته با این بودجه میشود به گزینه‌های جدیدتر حتی از سگمنت‌های متفاوت هم نیم نگاهی داشت. مثلاً پژو 2008 با کیفیت سواری مقداری بهتر و شتاب بسیار خوب میتواند گزینه وسوسه کننده‌ای در مقابل نماینده پا به سن گذاشته مزدا باشد. هرچند فرزند پژو با امکانات کمتری در قیاس با مزدا3 به بازارمان عرضه شده است و با توجه به پیشرانه توربو دردسرهای بیشتری نظیر استفاده اجباری از بنزین سوپر را به مالک تحمیل خواهد نمود.

در این بین میشود نیم نگاهی هم به سدان نیمه لوکس چری یعنی آریزو 6 داشت. البته میدانم که قانع کردن یک ژاپنی سوار برای خرید یک خودرو چینی بجای مزدا3 تقریباً غیر ممکن است اما اگر تعصب روی برند را کنار بگذاریم متوجه میشویم که آریزو 6 هم خودرو از پیش باخته‌ای نیست چراکه با قیمت ارزانتر، کابین مدرن‌تر و جادارتر و آپشن‌های بیشتری در اختیارمان قرار خواهد داد.

ضمن اینکه این محصول از نظر کیفی هم هرچند به اعتبار مزدا نمیرسد اما ضعیف ظاهر نشده است. بخصوص که با توجه به توقف تولید مزدا3 گروه بهمن و ادامه عرضه محصولات چری در کشور میتوان به آینده خدمات و قطعات یدکی این محصول امیدوارتر بود.

هرچند همچنان در مواردی مثل پرفورمنس، شتاب و به طور کلی خصلت‌های دینامیکی، مزدا 3 دست برتر را در اختیار دارد و با اعتبار برند بالاتر و استهلاک پایین‌تر میتواند انتخاب قابل اعتمادی برای مشتریان باشد. ضمن اینکه نماینده مزدا در حال حاضر با افت قیمت کمتر از ماشین‌های چینی از جمله چری در بازار دست دوم‌ها به پول نقد تبدیل شود.

راستی میتسوبیشی لنسر را هم از قلم نیندازیم چراکه این خودرو ژاپنی از نظر کیفیت، سواری، هندلینگ و ایمنی یک رقیب بسیار قدر برای مزدا به حساب می‌آید، ضمن اینکه بواسطه وارداتی بودن از کیفیت مونتاژ و رنگ بهتری هم بهره میبرد.

مزدا 3 از لحاظ ایمنی در چه سطحی قرار دارد؟

مزدا 3 New (یا به عبارتی نسل دوم) در سال 2009 توسط موسسه معتبر Euro-NCAP مورد آزمایش قرار گرفته و توانسته هر 5 ستاره ایمنی این موسسه را بدست آورد. البته در طول این سالها تست‌ها سخت گیرانه‌تر شده‌اند و چه بسا با استانداردهای امروزی این امتیازات به دست نیایند.

اما با این حال همچنان میشود روی امنیت این محصول حساب زیادی باز کرد. ضمناً وجود آپشن‌های ایمنی مناسب نظیر سیستم‌های ترمز و پایداری شامل ABS,EBD,TRC,DSC,BA، در کنار 6 عدد کیسه هوا میتوانند خیالمان را از بابت امنیت محصول تا حدود زیادی آسوده نمایند.

مجهزترین نسخه مزدا 3 از چه امکاناتی بهره میبرد؟

مجهز‌ترین نسخه مزدا 3 یعنی تیپ 4 از امکانات پرشماری نظیر: سیستم روشنایی جلو مجهز به سنسور نور، تنظیم ارتفاع اتوماتیک چراغهای جلو بهمراه سیستم گردش در پیچ‌ها، چراغشور، سامانه ورود و استارت بدون کلید، نمایشگر چند منظوره لمسی مجهز به رهیاب ماهواره‌ای، دوربین دید عقب و سنسورهای پارک، کروز کنترل، سانروف برقی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با امکان تنظیم مجزا برای سرنشینان جلو، صندلی‌های چرمی

گرمکن صندلی‌های جلو، تنظیمات برقی صندلی راننده، سنسور باران یا همان برف‌پاک‌کن هوشمند، آینه‌های جانبی تاشو برقی، آینه وسط الکتروکرومیک، فرمان الکتروهیدرولیک با روکش چرم و کلیدهای کنترلی و شیفترهای تعویض دنده، سیستم‌های ترمز و پایداری شامل ABS,EBD,TRC,DSC,BA و 6 عدد کیسه هوا بهره میبرد که شاید در مقایسه با برخی از خودروهای روز چینی هم‌قیمت کمبودهایی داشته باشد اما همچنان راضی کننده است.

موتور مزدا 3 چیست؟

زیر کاپوت مزدا 3 یک پیشرانه 4 سیلندر تنفس طبیعی 16 سوپاپ به حجم دو لیتر قرار گرفته که قادر است حداکثر 147 اسب‌بخار قدرت را در دور 6500 و 187 نیوتن‌متر گشتاور را در دور 4000 تولید و توسط یک گیربکس 5 سرعته اتوماتیک روانه چرخ‌های جلویی نماید.

کیا سراتو سایپا قیمت مناسب‌تری دارد و همزمان از سواری مقداری نرم‌تر و فضای پای سرنشین عقب بیشتر و قطعات یدکی ارزانتر بهره میبرد اما در عوض مزدا3 به لطف آپشن‌های رفاهی و بخصوص ایمنی بیشتر، هندلینگ برتر و کیفیت بالاتر میتواند گزینه جذاب‌تری باشد، هرچند که باید بهای این جذابیت را با پرداخت هزینه بالاتر بپردازید.

مقالات مرتبط

کپی رایت © امداد خودرو کرمانشاه 2024.